Oavgjort i årets andra träningsmatch!

Publicerat av upfc den

I dagarna fick vi veta att det skulle bli uppflyttning till division 6 och självklart var vi otroligt glada över det beskedet.
Nästa fråga var om vi skulle hålla måttet och om vi var ”redo”.
Svaret kom idag mot BK Viljan. Det är vi!

Under 90 minuter utav dagens match så var Unite People FC det bättre laget och spelade stundtals en fantastiskt fotboll. Fokus för dagen var att jobba med tålamodet samt att bygga anfallen genom mittfältet, en sak vi hade svårt med förra matchen mot Kungsbacka City FC. Provspelaren för dagen – Eldin Heldic var hela tiden farlig på sin högerkant och gjorde även en assist när han med en underbar spelvändning till Birol Adem spelade honom helt fri framför målvakten och 1-0 var ett faktum i 40 minuten.

” Vi gör det otroligt bra väldigt ofta där vi vågar spela upp genom mittfältet och lita på att medspelaren klarar av att lösa situationen. Vi har däremot fortfarande mycket att jobba på, men det var många pusselbitar som föll på plats idag” – Adnan Bainca

Redan från start så satte UP nivån på matchen genom att vara fantastiskt organiserade i försvarsspelet och tillät inte BK Viljan att komma till några farligheter.
När läget sedan kom för att anfalla så var UP väldigt farliga, men det är fortfarande mycket som saknas i slutprodukten.
– En missad straff
– Två bortdömda mål för tveksamma offsider
– Ett skott från Birol som gick innan för linjen för att sedan studsa ut
– Alldeles för många bra lägen som missades framför mål.

” Man vinner inga matcher genom att slarva, men hellre att det händer nu än att det händer oss om några månader när säsongen kickat igång på riktigt. Då har vi inte råd med sådana här misstag. Som tur är har vi tiden på våran sida och det kan bara bli bättre! Vi testade några nya positioner på vissa spelare och det klickade verkligen och nu är det några färre pusselbitar som vi behöver sätta på plats.
Viktigast av allt – vi visade att vi är i sexan för att vi förtjänar det och att vi absolut kommer vara med och slåss.” – Adnan Bainca

I de absolut sista minuterna så lyckas även BK Viljan trycka dit 1-1 efter att högerbacken i Viljan lyckats slå en krossboll hela vägen bort över våran högerback och en friställd anfallare lyckades enkelt rulla bollen i mål.
Otroligt orättvist men fotbollen är inte rättvis och det är därför den är så underbar som den är.

Nu laddar vi om och nästa vecka på söndag är det match mot Tofta GIF på hemmaplan kl 14.00, missa inte den!

Unite People FC 1 – 1 BK Viljan
Mål: Birol Adem
Assist: Eldin Heldic

Kategorier: Nyheter