DM-PREMIÄR!

Publicerat av upfc den

Äntligen gör Unite People FC debut i DM.
Under lördagen så kommer vi få besök utav Bua IF och detta är i förhand årets tuffaste match då vi får mätas mot ett Div.4 lag vilket inte kommer höra till vanligheterna i år!


Under nästkommande 3 veckor så kommer UPFC ställas mot roligare motstånd i DM.
Först på tur står Bua IF från division 4 som kommer på besök till Håstens IP, därefter så blir det en kortare resa till Veddige IP för att spela mot Veddige BK nästa helg som rustat rejält med nya spelare inför året och satsar för fullt för att vinna division 7.
Sist men inte minst så blir det en match mot Långås/Morup som också kommer vara en utav våra motståndare under året i serien vilket gör matchen ännu mer nervkittlande.

Men först i tur – Bua IF.
Ett Bua IF som förra året tog klivet upp till division 4, trots att de ”bara” lyckades knipa tredje-platsen i divison 5. Med 3 poäng färre än tvåan Väröbacka GIF så kan man inte säga annat än att uppflyttningen var välförtjänt. Ett bolltryggt lag med många vinnarskallar som kommer bli oerhört svåra att knäcka.

Bua IF har under året hunnit spelare 3 st matcher som har slutat:
Skrea IF 0 – 1 Bua IF
Bua IF 0 – 5 Stafsinge
Grimeton 0 – 3 Bua IF

UPFC blev som bekant för några veckor sedan uppflyttade till div.6 och har blandat och gett under försäsongen. Tre matcher spelade och det har varit tre olika typer av matcher med fokus på olika saker för att laget ska vara så väl förberett som möjligt inför seriepremiären. Nu kommer ett fjärde test och den svåraste utav de alla och det kommer bli oerhört spännande att se hur laget ligger till. Hittills har det sett bra ut, både på träning och match – och spelarna har visat att vill mer än vad de klarat av att få fram.

Unite People FC har under försäsongen hunnit spela tre st matcher.
UPFC 1 – 4 Kungsbacka City FC
UPFC 1 – 1 BK Viljan
UPFC 3 – 2 Tofta GIF

Oavsett vad så blir detta en riktigt nyttig match och en tydlig bild på vart UPFC verkligen ligger till i kvalité och om vi kan mäta oss med de ”stora” i Varberg!

Välkomna till Håstens IP kl 14.00 på lördagen!

Kategorier: Nyheter