Tre matcher kvar!

Publicerat av upfc den

Tre matcher kvar!

Då återstår det bara 3 seriematcher kvar av säsongen! – Glommens IF (b), BK Viljan (b) och Rolfstorp/Skällinge (h). ⚽️ 🖤

Med enbart 3 seriematcher kvar av säsongen, krävs det att Unite People FC spelar bättre än någonsin! För att säkra en plats i division 6 norra och inte behöva förlita sig på hur det går för Åsa i division 3, behövs det att vi lägger i en extra växel nu på slutet. Åker Åsa ur division 3 kommer det automatiskt bli ett till lag från division 6 som åker ner till division 7, vilket vi inte vill ska vara Unite People FC.

Vi möter nu de lag som ligger i botten eller i närheten av oss, och som alla riskerar att åka ner. Skulle vi mot förmodan förlora alla matcher, kommer de gå om oss i tabellen och vi själva riskerar att åka ner till en lägre division. För att säkra detta måste vi se till att spela riktigt bra i kommande matcher. Vi har nu inte råd med billiga mål och små misstag, som tyvärr ibland förekommer bland oss, utan måste vara på hugget direkt från start. Om det är någon gång vi behöver spela riktigt bra, så är det nu!

Av de 3 matcher som är kvar att spela, är 2 av dem på bortaplan. Frågan är om vi lyckas vända vår onda cirkel av förluster på bortaplan? Som vanligt är inget omöjligt och vi kommer kämpa mot målet att vinna alla 3 matcher. Med starka spelare, fin fotboll och vinnarskallar av dess like, ska vi nu se till att säkra vår plats i division 6 och inte behöva förlita oss på hur de går för de andra eller för Åsa i division 3.

Inför slutspurten har vi haft möjligheten att intervjua Adnan Bainca, huvudtränare för laget, och Amadeus Hedenör, en stark innermitt som med stor chans kommer spela de sista matcherna innan sin flytt till Göteborg!

Hur är tankarna inför slutspurten?

Adnan– ”Tyvärr mer nervöst än vad det borde vara. Samtidigt känner jag att vi tar med oss mer bra saker än dåliga saker från föregående matcher, och vi har blivit bättre på det som innan varit lite sämre. Vi fortsätter utveckla det bra bitarna och hoppas kunna visa detta i kommande matcher. Men som sagt, nervöst! Det är viktiga matcher vi har framför oss!”

Amadeus– ”Jag håller med Adnan! Nervöst men också spännande! Det är tre livsviktiga matcher kvar där vi faktiskt behöver ta oss lite i kragen efter en hel del blandade resultat det senaste. Måste också säga att det hade varit helt fantastiskt härligt att få ta en trepoängare på bortaplan innan säsongen är över och nu ges vi chansen i två matcher i rad.”

Vad kommer krävas av Unite People inför kommande matcher?

Amadeus– ” Vi behöver alla ta oss lite i kragen. Fler spelare behöver komma till träningarna och fler behöver vara tillgängliga till återstående matcher. Nu är det dags att ställa upp för varandra och visa att vi är för bra för att åka ner till division 7. Dags att avsluta säsongen på topp!”

Adnan– ”Precis som Amadeus säger så måste vi gå ihop som lag och ställa upp för varandra. Vi behöver fokusera på att få jobbet gjort! Vi har ingenting här nere i botten av tabellen att göra och ärligt talat så har vi gjort detta mot oss själva. Nu får vi se till att lösa uppgifterna så vi kan spela division 6-fotboll även nästa år med ett mål av att tillhöra toppen, där jag känner att vi hör hemma.”

Vad tycker ni om insatsen såhär långt in i säsongen?

Adnan– ”Väldigt blandat! Vi har gjort fantastiska matcher, samtidigt som vi ibland varit rent ut sagt usla och gjort misstag som inte borde få ske bland seniorspelare. Jag känner att våran högsta nivå är i toppklass och absolut så pass att vi tillhör toppen av tabellen. Dock har vår lägsta nivå varit under all kritik och tyvärr har vi visat vår lägsta nivå oftare än högsta nivå! 19 poäng på hemmaplan och 1 poäng på bortaplan är allt annat än OK av ett lag med så många duktiga spelare som vi har. Precis som Amadeus tidigare sa så har vi nu möjligheten att med två bortamatcher i rad snygga till de siffrorna!”

Amadeus – ”Jag håller med om att vi har spelat väldigt blandat. Insatsen har varit sisådär faktiskt! Jag tror vi alla har väntat oss lite jämnare resultat från vår sida, samtidigt har de flesta nu fått känna på hur jobbigt det faktiskt är i division 6. Jag tror lite för många i vårat lag från början trodde att det skulle vara ganska enkelt, men det finns många bra lag i år. Däremot har det varit kul att många lag har fått det kämpigt när de har besökt Håstens IP där vi har varit ruggigt starka. Kan vi inför nästa säsong bli lika bra på bortaplan och få lite jämnare prestationer tror jag det kan bli bra!”

Vi tackar Adnan och Amadeus för intervjun och håller tummarna att laget tar hem ytterligare vinster! Håll utkik för mer information efter varje match här på hemsidan! UPFC krigar vidare! 🖤⚽️

Nedan följer en liten tabell på våra kommande matcher, hur de sista 3 omgångarna ser ut för oss och de lag vi slåss mot.

 ____________________________________

Unite People(20 poäng) har följande lag kvar:
Glommen (b)
BK Viljan (b)
Rolfstorp (h)

____________________________________

Glommen(23 poäng) har följande lag kvar:
Unite People (h)
Träslövsläge (b)
Grimeton (h)
____________________________________
Träslövsläge(19 poäng) har följande lag kvar:
Långås (b)
Glommen (h)
Ginsten (b)
____________________________________
BK Viljan(19 poäng) har följande lag kvar:
Grimeton (h)
Unite People (h)
Kungsbacka (b)
____________________________________
Rolfstorp (13 poäng) har följande lag kvar:
Särö (b)
Ätran (h)
Unite People (b)
____________________________________

Skribent: Julia Johansson

Kategorier: Nyheter