Bortaspöket lever vidare!

Publicerat av upfc den

Bortaspöket lever vidare!

Igår åkte vi till ett soligt Glommens IP för att möta Glommens IF i en av tre matcher som kan vara avgörande för om vi stannar i division 6 eller inte. Vi är taggade, hoppfyllda och sugna på att äntligen ta hem en vinst på bortaplan och vi har världens chans! Tyvärr blev det inte som vi önskat, bortaspöket håller sig kvar och det blir ännu en förlust! ⚽️

Matchen startar bra, precis som vi hoppats! Vi gör efter 2 minuter 0–1 genom ett frisparksmål av Alban Bainca, nr.10 och hela laget känner hopp om att äntligen ta hem en vinst på bortaplan. Tyvärr räcker det inte hela vägen och Glommens IF kommer snabbt ikapp med 1–1. Hela laget vet hur viktig matchen är för vår överlevnad i division 6, men trots detta så spelar vi inte i närheten av bra fotboll. Glommen utnyttjar vårat dåliga spel och trots många chanser där vi hade kunnat vända matchen, gör vi åter igen misstag och tappar spelet helt. Försvaret faller, ansvaret faller, hela laget faller och vi går därifrån som förlorare!

Resultatet blev i slutändan 4–1 till Glommens IF, som efter UPFC:s insats var mycket värda vinsten! Nedan följer lite kommentarer från tränare och även spelare om matchen och lagets prestation.

Kommentar från Adnan, tränare:

– ”Vi får en drömstart med 0–1 efter 2 minuter. Sen faller vi pladask och börjar slarva bakåt, men också ännu mer framåt med många missade chanser. 1 poäng sammanlagt på alla bortamatcher i år är under all kritik, och vi har bara oss själva att skylla.”

Kommentar från Jakob, assisterande tränare:

– ”Vi vet hur viktig matchen är men kommer inte till vår fulla potential. Vi har många chanser att göra detta till en riktigt bra match, men gör för dåliga avslut. Nu kan vi inte göra annat än att blicka framåt mot nästa match.”

Kommentar från Birol, spelare:

– ”Vi startade matchen bra direkt med ett snyggt mål, men därefter låter vi tyvärr dem ta över matchen och spela sig fram till vårat mål lite för ofta. Vi försökte trycka på men det gick inte riktigt fram med hela laget och det blev istället många långa bollar fram och tillbaka. Glommen visar mycket bättre inställning och fokus än vad vi gör och spelar mycket bättre kombinationsspel än vad vi gör. De förtjänade vinsten och vi måste rycka upp oss nu inför de kommande 2 matcherna.”

Vi tackar Glommens IF för matchen och blickar nu framåt mot nästa vecka där vi besöker BK Viljan. Vi har då en sista chans att ta hem årets första vinst på bortaplan och visa vad vi faktiskt går för! Kom förbi Fagervi på lördag, 28/9, kl.14.00 och hjälp till att heja fram UPFC till en vinst!

Inget är omöjligt och UPFC krigar vidare! 🖤

Skribent: Julia Johansson

Kategorier: Nyheter