Oavgjort i säsongens sista bortamatch!

Publicerat av upfc den

I lördags begav vi oss mot Fagervi för att möta BK Viljan i säsongens sista bortamatch. Planen var dock vattenskadad och inte godkänd att spela på, och vi fick dystert vända hem igen. Vi fick dock i måndags chans på nytt, denna gång på Kristineslätt IP. En jämn match mot BK Viljan som slutade oavgjort!

 

Trots många avhopp av spelare och svårt att få ihop lag i lördags, så blev läget ljusare inför måndagen där vi för första gången kunde ställa upp med en full trupp för att spela säsongens sista bortamatch. Vi börjar första halvlek bra och lyckas göra 0–1 efter ca 2 minuter tack vare Birol Adem, genom Alban Bainca. BK Viljan kvitterar sedan till 1–1, och det är en jämn match där vi både får kämpa för att ta oss förbi deras förvar, men också för att försvara vårt eget mål. Vi har väldigt många fina lägen som borde resulterat i minst tre mål men bollen ville helt enkelt inte in bakom målvakten.

Även BK Viljan får kämpa för att ta sig förbi ett starkt UPFC-försvar. 

 

I andra halvlek gör vi små misstag där BK Viljan har fler målchanser än vad vi har, men vi lyckas dock skärpa till oss och vinna tillbaka matchen. Från 1–1 gör vi i 86:e minuten 1–2 och det finns återigen hopp om att besegra bortaspöket och ta hem säsongens första 3-poängare på bortaplan. Tyvärr kvitterar BK Viljan i 89:e minuten med 2–2 och matchen slutar oavgjort. 

 

Målgörare för Unite People FC var i denna match ingen mindre än Birol Adem, nr.7.

Nedan följer kommentarer från spelare och tränare om matchen och lagets insats.

 

Kommentar från Adnan, tränare:

  Vi fullföljer matchplanen och gör exakt det vi ville, tyvärr är vi inte kliniska nog framför målet och vi blir straffade pga det. Matchen borde vi avgjort redan i första halvlek men istället bjuder vi in de i matchen och det straffar sig med den motvind vi har i andra! En fantastisk vilja och ”go” i laget vilket var underbart att se! Däremot är Kristineslätts konstgräsplan under all kritik, ljuset är under all kritik och bollarna vi fick spela med var under all kritik. Vi är bortskämda med förutsättningarna vi har på Håstens IP – och någonstans tror jag det är en av orsakerna till vårat ”bortaspöke”. Nu blickar vi fram mot en tre-poängare i sista matchen och ett säkrat kontrakt.”

 

Kommentar från Birol, spelare: 

 Vår taktik inför matchen var att sätta press på hela planen och ligga högt upp. Efter ca 2 minuter kommer första målet då Alban vinner bollen högt upp på plan och slår en passning i djupled till mig som löper förbi målvakten och rullar in 0–1. Vi håller därefter uppe spelet bra men släpper tyvärr in 1–1 på en fast situation.  Andra halvlek är i motvind och i slarvar lite. Trots att BK Viljan har fler chanser än oss lyckas vi göra mål på frispark i 86:e minuten. Vi försöker stänga matchen men ger dem en onödig frispark i 89:e minuten och BK Viljan lyckas kvittera. Tyvärr kunde vi inte ta vår första bortaseger den här säsongen, men sammanfattningsvis så gjorde vi en bra insats.

 

Vi tackar BK Viljan för matchen och blickar nu framåt mot söndag, då vi spelar vår andra match för veckan och även den sista för säsongen, denna gång på hemmaplan. Välkomna till Håstens IP på söndag, 6/10, kl. 14.00 och heja fram UPFC till vinst i säsongens sista match!

 

UPFC krigar vidare! 🖤

 

Skribent: Julia Johansson

 

 

Kategorier: Nyheter