Kontraktet säkrat!

Publicerat av upfc den

Igår spelades säsongens sista match! På ett soligt Håstens IP fick Rolfstorp/Skällinge möta ett starkt och taggat UPFC som gick all-in från start och som visade vart skåpet skulle stå! Kontraktet och division 6 härmed säkrat! ⚽️

 

Säsongens sista match börjar med en drömstart! Efter endast 2 minuter gör vi 1–0 genom en hörna, efter 6 minuter står det 2–0, och efter 24 minuter leder vi med 3–0. Ett taggat UPFC som var fokuserade ända från start och som visade att vi skulle vinna matchen!

 

Andra halvlek startar också bra men vi börjar slarva lite, vilket leder till att vi ger dem 2 snabba mål, onödigt! Som tur är hittar vi snabbt tillbaka till vårt fokus och slutresultatet blev 4–2. Med dagens insats förtjänar UPFC utan tvekan vinsten! Ett samspelat lag som gjorde allt för att visa framfötterna och spela så bra som möjligt. Alla var taggade och sugna på vinst, och det märktes! UPFC är helt klart svårslagna på hemmaplan!

 

Målgörare blev i matchen inga mindre än Semir nr.18 och Nisse nr.20, som satte varsitt mål, och Birol nr.7 som satte 2 stycken! 

 

Med dagens vinst är vi nu också säkrade i division 6! Det tog sin tid och blev onödigt spännande, då vi tidigare kunnat säkra vår plats! Men med sista matchen för säsongen avklarad så säkrades kontrakten och vi slipper bry oss om hur det går för Åsa i division 4, vi är klara för nästa säsong! 

 

Nedan följer kommentar från spelare och tränare om matchen och lagets insats.

 

Kommentar från Adnan, tränare:

”Underbart att spela fotboll när vi startar matchen som vi gör! Vi sätter en matchplan och fullföljer den så bra vi kan! När vi leder med 3–0 så slappnar vi av och hamnar lite i ”deras nivå”. Det som var så intensivt och bra framåt blev istället nonchalant och själviskt! Alla ville göra mål och ingen ville göra jobbet bakåt då man tydligen tyckte att det ej behövdes! Men men, 4 mål framåt och ett säkrat kontrakt! Nu ser vi fram emot en roligare och bättre säsong nästa år!

 

Kommentar från Semir, spelare:

En match som vi behövde vinna för att säkra sexan. Kändes bra redan från början och man märkte på uppvärmningen att vi var taggade inför matchen. Vi spelade bra och kämpade bra för varandra, som resulterade i att vi gör 3 snabba mål. Vi slappnade av efter detta och släppte in 2 snabba mål i andra halvlek. Dock var koncentrationen kvar och vi lyckas göra mål på slutet och ta en viktig seger. Kändes riktigt skönt att få avsluta på detta fina sätt och att vi visade att vi är svårslagna på hemmaplan!

 

Vi tackar Rolfstorp/Skällinge för matchen och blickar nu framåt mot nästa säsong, där vi hoppas på ett bättre och roligare fotbollsår med fler vinster!

 

UPFC tackar för den här säsongen och krigar vidare! 🖤

 

Skribent: Julia Johansson

 

 

 

 

 

 

Kategorier: Nyheter