Premiärdags!

Publicerat av upfc den

Äntligen premiärdags!

Vi har väntat och väntat – men nu är det äntligen dags!
Unite People-flaggorna ska upp på flaggstångarna, gräset på A-plan kommer vara nyklippt och de svartvita matchställen ska äntligen på!

På söndag är det dags för premiär för årets Division 6 Norra Halland och vi är mer än redo för detta!
Spelarna har tränat på och visat en otrolig inställning trots den rådande situationen med covid-19 och fördröjningen av seriestarten.

Att äntligen få spela på Håstens A-plan är något många saknat och sett fram emot vilket kommer leda till några oerhört taggade fotbollsspelare på söndag!

Till premiären så har vi tagit oss en pratstund med en av våra nyförvärv, Alexander Dahlsund – för att se hur tankarna i truppen är inför premiären.

Hur är tankarna inför premiären?
– Längesen man varit såhär taggad på något. Äntligen är det dags att sätta på matchtröjan och få representera Unite People för första gången i officiell tävlingsmatch. Nervositeten finns inte just nu, utan man vill bara ut på planen så fort som möjligt.

Vad kommer krävas av Unite People inför kommande matcher?
– Det kommer krävas lagarbete, vi måste ha viljan att springa å kämpa för varandra för att vi skall kunna ta oss till division 5. Om vi får rätt pusselbitar på plats kommer vi ha en rolig säsong med bra resultat det är jag säker på. Behålla en bra positiv lag-sammanhållning är också a och o.

Vad tycker du om statusen på laget såhär ”långt” in i säsongen?
– Den är bra, jag tror vi alla känner oss redo för säsongsstart. Konditionen är där den ska och bollkänslan har kommit den med. En extra lång försäsong efter omständigheterna har gjort oss väl förberedda. Sen är det tråkigt att de inte kommer att finnas någon publik men samtidigt i dessa tider så får man göra vad man kan.

Om åtta matcher så vet vi vilken division Unite People FC spelar nästa år, vad tror du och varför?
– 
Jag tror såklart på att vi är i division 5, annars hade jag inte spelat. Vi har ett tillräckligt bra lag för att tillsammans kunna klättra en division, det är jag säker på! Sen ska man inte ta ut något i förskott utan vi vet vad som måste göras och det är att prestera på planen. Det kommer inte bli helt lätt men de ska bli riktigt jäkla kul.

Precis som hos andra fotbollslag så kommer vi vara oerhört strikta med att det ska vara fritt från publik fram tills att andra besked ges och det är oerhört tacksamt att vi har funktionärer som ställer upp för att se till att hjälpa till med detta och vi hoppas ni alla kan respektera detta.

Istället kommer söndagens match livesändas på vår facebook-sida så se till att hålla utkik!
Söndagen den 14/6 kl 14:00.

Återigen – äntligen premiär!

Kategorier: Nyheter