13

Tjejfotbollen 2.0

Precis som alltid så strävar vi efter att hela tiden utveckla vår verksamhet, att tänka nytt, men framförallt göra bättre! 
Därför är vi oerhört glada över att kunna presentera att vi nu delar upp Tjejfotbollen i två olika grupper.
Mini-Tjejfotbollen och Tjejfotbollen.

Ja, ni läste helt rätt!
Precis som vi valde att utöka vår Parasport genom att starta Mini-Parasport gör vi nu detsamma med Tjejfotbollen!
Under en timma varje söndag mellan 16:00-17:00 så kommer Mini-Tjejfotbollen med flickor i åldrarna 6-10 år spela fotboll på PS Idrottshall och direkt efteråt så dyker de äldre tjejerna upp för Tjejfotbollen mellan 17:00-18:00 för tjejer i åldrarna 11-17 år.

Med oss har vi verksamhetschefen Adnan Bainca som svarar på några frågor.
Hur kommer det sig att ni gör såhär?
– Vi har som mål att utöka vår verksamhet med fler deltagare och då behöver vi också tänka lite annorlunda. Tjejfotbollen under 2020 har varit helt fantastiskt med rekordmånga flickor som dykt upp för att spela kravlös fotboll ihop med våra fantastiska ledare. 
Men för att underlätta för både flickor och ledare så väljer vi nu att dela på gruppen för att anpassa ”träningarna” efter åldrarna. Detta tror vi kommer leda till att ännu fler hittar till oss, vi tror att alla kommer trivas ännu bättre med detta konceptet men framförallt så kommer varje flicka få mer tid med våra ledare!

Vad innebär det med mer tid med ledarna? 
– Det innebär att varje individ får både synas och höras mer än vad dem fått när det varit så många och så olika åldrar. Samtidigt som en 17-åring behövt prata om diverse problem i vardagen så har en 7-åring velat kramas eller gråter för att den fått bollen på sig.
Genom att dela upp gruppen så underlättar vi jobbet för våra ledare så dem kan fortsätta utveckla Tjejfotbollen och utvecklas som ledare!

Lite snabbt för dem som inte vet – vad är Tjejfotbollen?
– Tjejfotbollen är något fantastiskt vi skapat!
Vi har skapat en ”frizon” där flickor i åldrarna 6-17 år kan komma bort för att spela fotboll – helt förutsättningslöst och där inga krav ställs.
Tyvärr märker vi hur många flickor slutar spela fotboll tidigare än vad pojkar gör – och detta är vårt sätt att försöka förändra det.
Genom att erbjuda flickorna en sundare fritidsaktivitet så ser vi också till att dem får en mer hälsosam livsstil men också att dem hittar den där obeskrivliga kärleken till sporten fotboll som vi många känner igen.
Genom Tjejfotbollen så skall man hitta nya vänner, hitta en meningsfull fritid och få kunskaper om sin kropp, värdegrunder, demokrati och mänskliga rättigheter.
Vi är övertygade om att genom fysisk aktivitet, gemenskap och underhållande föreläsare och coacher även höja självkänslan hos våra flickor. 
Tjejfotbollen kommer också möta flickor som inte har den traditionella vägen in till fotbollsrörelsen på grund av normer och värderingar hemifrån. Tjejfotbollen kommer därför vara en första väg in för dessa tjejer att hitta till fotbollen.

Kort sagt så är Tjejfotbollen & Mini-Tjejfotbollen en plats ALLA tjejer i åldrarna 6-17 år borde besöka!
Det är kostnadsfritt, förutsättning och kravlöst, men framförallt en fantastiskt plats med duktiga ledare.

Ni hittar mer info på menyn under CSR och vidare till Tjejfotbollen.