Unite People vill hjälpa fler unga till sysselsättning!

Publicerat av upfc den

Unite People vill hjälpa fler unga till sysselsättning!

Genom Unite Academy, en utbildning inom självledarskap & entreprenörskap kopplat med arbetspraktik och personlig coaching, vill vi hjälpa unga killar och tjejer i åldrarna 18–25 år ut i sysselsättning. Med ett bidrag 100 000 kr från Sparbanksstiftelsen i Varberg får vi nu möjlighet att genomföra programmet.

Vi är mycket glada och tacksamma för att ha erhållit projektpengar från Sparbanksstiftelsen i Varberg till att testa ett nytt program inom vår verksamhet ”Karriären”. Tillsammans med Jon Skoglund på Bright Change AB är vi i full gång att färdigställa detaljerna kring Unite Academy som planeras till hösten 2021.

”Vi har tidigare genomfört något vi kallar ”Karriären”, där vi en gång i månaden hjälpt ungdomar att skriva CV och söka jobb. Unite Academy blir nu en naturlig uppgradering i vår verksamhet där vi har som mål att förebygga utanförskap och psykisk ohälsa genom att hjälpa fler unga ut i sysselsättning.” – Adnan Bainca, Verksamhetschef Unite People FC

Programmet sträcker sig över en 4-månaders period där unga killar och tjejer i åldrarna 18–25 år ges möjlighet att utbildas inom entreprenörskap, testa på olika yrken och ta del av personlig coaching.

”Syftet med Unite Academy är att bryta utanförskap och psykisk ohälsa som idag är en stor utmaning i vårt samhälle bland unga människor. Genom att stärka individers självledarskap och utbilda entreprenörskapets nycklar tror vi på att förebygga utanförskap och forma starka individer som lyckas ta sig in och fram på arbetsmarknaden.” – Jon Skoglund, Bright Change AB

Till detta projekt söker vi nu efter samarbetspartners som vill bidra med kunskap i vår utbildning, coacha våra deltagare eller som kan tänka sig ta emot praktikanter.

Mer information om programmet och ansökan kommer längre fram under våren 2021!
Du kan också kontakta [email protected] med frågor kring projektet.


Kategorier: Nyheter