Du är en Unite People spelare genom att – följa reglerna.
Varför ska du följa reglerna?
Det blir bra stämning på planen, alla tycker det är roligt med fotboll som spelas på ett rättvist och ärligt sätt.


Du är en Unite People spelare genom att – vara en bra vinnare och förlorare.

Varför ska du vara en bra vinnare och förlorare?
Det skapar en positiv stämning för dig själv, inom det egna laget och för motståndarna. Du påverkar andra på det sätt du uppträder – om du är en bra vinnare, så blir andra också det.

Du är en Unite People spelare genom att – bidra till en positiv stämning.

Varför ska du bidra till positiv stämning?
En bra stämning i gruppen medför att du och dina kompisar känner er trygga och trivs ihop. Känner du dig trygg i ditt lag vågar du ofta mer på planen och genom att våga lyckas och misslyckas utvecklas både du och ditt lag positivt.

Du är en Unite People spelare genom att – ha ett uppmuntrande språk.

Varför ska du ha ett uppmuntrande språk?
Det du säger påverkar andra. Genom att vara uppmuntrande och positiv i både ord och kroppsspråk höjer du dina lagkamraters självförtroende och du bidrar också till att stämningen blir bättre runt omkring dig.

Du är en Unite People spelare genom att – låta alla vara med.

Varför ska alla få vara med?
Om du känner dig delaktig i en grupp eller ett lag så mår du bättre. En spelare som känner sig som en viktig del av laget – blir gladare, höjer stämningen och är beredd att kämpa mer för att det ska gå bra för laget.

Du är en Unite People spelare genom att – respektera olikheter.

Varför ska du respektera olikheter?
Om du känner dig accepterad för den du är – hur du tänker, tror, pratar och beter dig, känner du dig trygg och trivs. Ofta kan du få nya synsätt och kompisar genom att lära känna någon som är olik dig själv.

Du är en Unite People spelare genom att – inte fuska.

Varför ska du inte fuska?
Reglerna är till för att följas. Fusk är otillåtet och kan leda till irritation på och utanför planen. Fusk avslöjas ofta och kan leda till bestraffning. Du utvecklas inte som fotbollsspelare genom att fuska.

Du är en Unite People spelare genom att – inte utöva fysisk våld.

Varför ska du inte utöva fysiskt våld?
Fotbollen har regler som säger att det är förbjudet att utöva fysiskt våld. Samhället har lagar som säger detsamma. Fysiskt våld skadar personen som blir utsatt, inte bara fysiskt utan också psykiskt.

Du är en Unite People spelare genom att – inte frysa ut andra.

Varför ska du inte frysa ut andra?
Den person som blir utsatt för utfrysning blir såklart ledsen, sårad och känner sig osynlig i gruppen på grund av att någon eller några medvetet varit taskiga. Om det finns någon i laget som blir utfryst är ju inte alla delaktiga i lagets gemenskap. Då blir lagets prestation på planen ofta sämre.

Du är en Unite People spelare genom att – inte använda ett negativt språk.

Varför ska du inte använda ett negativt språk?
Genom att säga negativa saker till dina medspelare kan de få sämre självförtroende som gör att de vågar ta för sig mindre både på och utanför planen. Negativa kommentarer mot motståndare eller domare är förbjudet och kan innebära att du blir varnad eller utvisad.

Du är en Unite People spelare genom att – inte diskriminera eller trakassera.

Varför ska du inte diskriminera eller trakassera?
Du bryter mot lagen. Genom att diskriminera eller trakassera andra visar du ett felaktigt beteende, som gör att människor i samhället känner sig ledsna, sårade eller mindre värda.

Du är en Unite People spelare genom att – inte vara rasistisk.

Varför ska du inte vara rasistisk?
Du bryter mot lagen. Genom att vara rasistisk visar du ett felaktigt beteende som innebär att människor i samhället känner sig sårade, ledsna eller mindre värda.