Skip to main content

Jul med Unite People

Julafton med Unite People är ett hjärtevärmande projekt som årligen sprider glädje och samhörighet under en tid som kan vara särskilt svår för dem som står utanför de traditionella firandena. Genom vårt initiativ ser vi till att ingen behöver vara ensam på julafton, och vi erbjuder en plats fylld med värme, glädje och gemenskap.

Inkludering: Under julen ser vi till att dörrarna står öppna för alla, oavsett bakgrund eller livssituation. Vi skapar en miljö där alla kan känna sig välkomna och uppskattade, och där julens verkliga budskap om att dela och bry sig om varandra står i centrum.

Gemenskap: Genom att samlas kring julbordet och dela ett traditionellt julbord stärker vi banden bland alla. Det handlar om mer än maten; det är en tid för att dela berättelser, skapa nya minnen och stärka vår känsla av tillhörighet.

Glädje och generositet: Vi ser till att varje ungdom får känna julens magi genom att dela ut julklappar och se till att varje person känner sig uppskattad och viktig. Det är dessa små handlingar av omtanke som kan göra en stor skillnad för någon under högtiden.

Vart är vi?
Ljuspunkten

När tränar vi?
Julafton, 14:00-18:00 (Ungdom)
Julafton, 10:00-13:00 (Senior)

Vad behöver jag tänka på?
För ungdomar 11-17 år.
För seniorer 50 år+.

Vad kostar det?
Det är kostnadsfritt.

Framgångsfaktorer

Jul med Unite People har utvecklats till en betydelsefull tradition för Varbergs ungdomar, vilket speglar framgångarna i vårt engagemang och omsorg. Att samla människor från olika bakgrunder för att fira jul tillsammans har inte bara förbättrat deras sociala nätverk, utan också bidragit till ökad sammanhållning i samhället. Forskning visar att gemensamma festligheter kan öka känslan av samhörighet och socialt stöd, vilket är avgörande för det psykosociala måendet.

Utmaningar

Trots framgångarna möter Jul med Unite People också utmaningar som kräver kreativa lösningar och ständig anpassning. Att organisera en stor händelse som Jul med Unite People innebär betydande logistiska utmaningar. Att säkerställa tillräckliga resurser och hantera alla detaljer som matförsörjning, dekorationer och schemaläggning kräver noggrann planering och effektiv resurshantering.