Öppna dina ögon. Ingen kan säga vad du kan och inte kan. Vi vet att du kan. Vi vet att du kan bli mer. Vi kommer stå vid din sida och skrika oss hesa för dig. Vi tror på dig. Låt ingen säga någonsin att du inte kan välja.

Nu kör vi igång Unite Academy. Du ska med.

Vi vet att du kan bli mer. Men det är inget som händer av sig själv. Därför startar Unite Academy. I fyra steg kommer vi ge dig allt och lite till. 

Först. Du kommer bli utmanad. Vi kommer fråga dig vad du vill, vad du brinner för. Vi kommer pusha dig att leda dig själv. Du kommer driva fram idéer du inte hade en aning om att du hade. 

Två. Ska du jobba eller ha egen business? Med Unite Academy kommer du fråga dig själv var du ska någonstans, inte om du ska någonstans. Du kommer tillsammans med oss pröva dina tankar och idéer.

Tre. Ut och testa. Det är viktigt att pröva sina idéer och det man lärt sig. Kommer det bli som du tänkt dig? Kanske. Kanske inte. Men ge dig själv en chans.

Fyra. Vi sätter oss tillsammans. Vad har du fått av det här? Var ska du nu? Hur ska du ta dig dit? Vi gör en plan tillsammans!

Vi kommer ställa krav på dig. Aldrig ifrågasätta dig.

Unite Academy genomförs i samarbete mellan Unite People FC och Bright Change AB med finansiering av Sparbanksstiftelsen genom Varbergs Sparbank.

 

UNITE ACADEMY

 

Visste du att 39% av unga i åldrarna 15-29 år tror att det är genom att vara egenföretagare eller entreprenör som man har störst chans att få utlopp för sina drivkrafter och sin fulla potential i livet? *

 

VISION

Unite Academy har som mål att ge framtidstro till unga. Vi tror att vägen dit är genom självledarskap och att våga tänka som en entreprenör. Vi vill locka fram drömmar om framtida yrkesval och möjliggöra vägen dit. Oavsett vilken bana man väljer i livet, företagare eller anställd, är det viktigt att tro på sig själv. Att vara företagsam.

BAKGRUND

Många unga mår skit. Det kan handla om press och stress i skolan, svårt att passa in i kompisgänget, segregation eller utanförskap. Orsakerna är många och olika för olika personer. För många är det svårt att se framtiden som lovande. Utan lyckade och närvarande förebilder är det svårt att hitta ett sätt att etablera sig i samhället.  

Trots stora insatser är det svårt för samhället att komma till rätta med problemen. Men vi kan med små medel få insatserna att funka. Unite People och Bright Change blir en brygga mellan ungdomar och samhällets insatser. 

Vi har tillsammans goda erfarenheter av att få ungdomar ur utanförskap. Oavsett om det gäller med fotboll som plattform eller entreprenörskap, vi ger ungdomar redskap att hitta vägar framåt.

Genom tydliga och fungerande projekt, genom riktade och breda samarbeten kan vi förebygga och bryta utanförskap. Genom långsiktighet och mindre skitsnack skapar vi framtidstro och förändring. 

INNEHÅLL

Unite Academy är en inspirationskurs inom självledarskap & entreprenörskap med målet att ge unga killar och tjejer 16–25 år i Varberg framtidstro och förebygga utanförskap.​ Omfattningen av kursen kan variera utefter samarbetsaktör och dess behov och möjligheter.

Kursen berör följande ämnen: ​

  • Självledarskap​
    • Identifiera styrkor, drivkrafter och ämnen som engagerar ​
  • Entreprenörskap​
    • Utforska vad entreprenörskap och entreprenöriellt mindset innebär​
  • Min framtid​
    • Vad drömmer jag om och hur kan jag ta mig närmare den drömmen?​

GENOMFÖRANDE

Vår plan är att samverka och genomföra Unite Academy i olika delar av samhället. Det kan vara genom samarbeten med gymnasieskolor, kommuner, företag och/eller andra aktörer som önskar hjälpa och inge framtidstro hos unga människor.

 

Under hösten 2022 genomför vi ett första pilotprojekt tillsammans med Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg.

Är du intresserad av att komma i kontakt med oss? Maila till [email protected]

* Källa: Rapport Ungdomsfokus 2022 av Rasmussen Analys AB och Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap –  https://wwwungtledarskap.cdn.triggerfish.cloud/uploads/2022/03/Ungdomsfokus-2022.pdf